Windows 10 PRO – Volume licenca

Šifra: W10-PRO-VOL Kategoriji: , Oznaka:

Windows 10 PRO – Volume licenca

Windows 10 Pro (Volume) vam omogoča namestitev sistema Windows 10 Pro kot običajno, hkrati pa vam daje tudi vse prednosti količinske licence: hitrejši prenos licence, v primeru, če spremenite svojo napravo, možnost namestitve OS v večjem obsegu, več aktivacijski ključ (MAK) itd.

Celoten opis...

86.90

Ni na zalogi


BREZPLAČNA DOSTAVA
nakup nad 199€


MOŽNOST VRAČILA
vračilo v 14 dnevih


DOSTAVA V 2 DNEH
izdelke na zalogi najkasneje v 2-3 dneh

Celoten opis...

Windows 10 PRO - volume licenca

Podrobnosti o licenciranju

Windows 10 Pro (Volume) vam omogoča namestitev sistema Windows 10 Pro kot običajno, hkrati pa vam daje tudi vse prednosti količinske licence: hitrejši prenos licence, v primeru, če spremenite svojo napravo, možnost namestitve OS v večjem obsegu, več aktivacijski ključ (MAK) itd.

Specifikacije licenciranja

Ta izdelek že vključuje kvalificirano osnovno licenco (Windows 7 Pro) v skladu z Microsoftovimi zahtevami, zato vam je ni treba posebej pridobiti.

Če želite videti podroben opis Microsoftovih pravil o licenciranju in pravic downdrage, kliknite tukaj: Downgrade rights for Microsoft Licensing (English)

Specifikacije namestitve

Z orodjem za ustvarjanje medijev (Media Creation Tool) lahko namestite Windows 10 Pro.

Za namestitev sistema Windows 10 PRO (Volume) uporabite namestitvene datoteke, ki jih je ob nakupu zagotovilo naše podjetje.

Posodobljen operacijski sistem za poslovanje in delo v javnih upravah

Windows 10 Pro skrbi za potrebe lastnikov podjetji, ki radi uporabljajo najnovejše prednosti v razvoju programske opreme v korist svojih podjetij. Operacijski sistem omogoča hitrejše in cenejše upravljanje podatkov in ima močno izboljšane varnostne funkcije. Te lastnosti prihajajo skupaj s drugimi odličnimi inovacijami, s katerimi tako delo kot zabava pred zaslonom bosta še bolj prijetna in razveseljiva.

Zanesljiv partner za poslovanje

Če upravljate majhno podjetje in želite izboljšano funkcionalnost, je Windows 10 Pro prava odločitev za vas

Najboljša vgrajena varnostna zaščita

Windows 10 Pro vključuje vgrajene varnostne funkcije, vključno s požarnim zidom in zaščito v internetu, s katerimi vas zaščiti pred virusi ter zlonamerno in izsiljevalsko programsko opremo.

Poslovanje na poti

Z veseljem uporabljate svoj telefon. Računalnik prav tako. Nadaljujte, kjer ste končali, od koder koli. Spletne strani, dokumenti zbirke Office , fotografije – preberite, zapišite in uredite jih v vseh svojih napravah.2

Posodabljanje za podjetja

Z orodjem Windows Update for Business lahko točno določite čas, v katerem lahko pride do posodobitve, v katerem pa ne tako, da vas ne moti v delovnem času.

Za najboljšo izkušnjo sistema Windows 10 uporabite nov osebni računalnik

Hiter in varen vpis brez gesla

Vpišite se v svoje naprave s sistemom Windows trikrat hitreje kot z geslom. Za takojšnji dostop uporabite funkcijo za prepoznavanje obraza ali prstni odtis

Zapišite in označite, kar želite

Zapišite in označite, kar želite

Digitalno pero uporabite za delanje zapiskov, podpisovanje dokumentov, krmarjenje, risanje, čečkanje, urejanje in še več. Z digitalnim peresom in računalnikom z zaslonom na dotik bodite ustvarjalni, hkrati pa ostanite učinkoviti.

Večopravilnost v novem Windows 10 okolju

Od pregledanja številnih aplikacij na enem zaslonu po dostop do vašega delovnega računalnika med potovanjem. Windows 10 Pro vam omogoča prenesti svojo pozornost od upravljanja naprav na uvajanje inovacij v vašem podjetju. S Oddaljenim Namizjem lahko nadaljujete s delom od kjerkoli in kadarkoli tako, da se povežete s svojim računalnikom od daleč. S funkcijo Task View brez težav pregledate vse svoje aplikacije, datoteke in dokumente v enem oknu. Če pa rabite še več, ustvarite in zagnajte različne virtualne stroje na enem računalniku s Hyper-V.

Ko varnost postane standard

Neprestane varnostne posodobitve vas ščitijo pred najnovejšimi grožnjami. Windows Defender lahko uporabite za zaznavanje napadov izsiljevalske programske opreme, z naročnino na Office 365 pa lahko datoteke obnovite z enim klikom

Kako prihraniti pri nakupu računalnika?

Ne moremo se izogniti dejstvu, da je računalnik potrebno zamenjati vsakih 5-6 let. Menjava računalniki je lahko kar zajeten strošek, zato je odločitev o nakupu vredna premisleka.

Ali ste se kdaj v vprašali: Ali res potrebujem nov, drag računalnik?

Mi vam zagotavljamo vam, da to ni potrebno!

Že 15 let predstavljamo najboljšo poslovno prakso na področju rabljenih poslovnih računalnikov, zato vemo, da je za opravila, ki jih vsak dan opravljamo doma in za potrebe otrok, dovolj zmogljiv vsak naš rabljen poslovni računalnik

Vsi naši rabljeni računalniki so stari 2-3 leta, in prihajajo iz boljše, POSLOVNE linije, kar vam zagotavlja stabilno delovanje vsaj 4-6 let od dneva nakupa pri nas.

Cenovno pa lahko prihranite nekaj sto evrov! Temu res lahko rečemo pazljivo ravnanje z vašim denarjem, kajne?

POSLOVNA LINIJA RAČUNALNIKOV - Najvišja kakovost in dolga življenska doba!

Uporabniki navadno, nismo seznanjeni z dejstvom, da obstajajo različni kakovstni razredi računalnikov, saj se po računalnik odpravimo v najbližjo trgovino ali na splet, kjer pa najdemo le en kakovostni razred računalnikov - to so računalniki široko potrošne kakovosti. Naj pojasnimo.

Vsi večji proizvajalci računalnikov (HP, DELL, Lenovo, ASUS) svojo opremo proizvajajo v dveh kakovostnih linijah:

POSLOVNA LINIJA

 • računalniki najvišje kvalitete
 • cenovnega razreda 1.000€ - 4.000€
 • Stabilno delovanje 24 ur 7 dni tedensko
 • Pričakovana življenjska doba 3x daljša (do 6-10 let)

ŠIROKO POTROŠNA (trgovska) LINIJA

 • računalniki za domačo uporabo
 • povprečni kakovostni razred
 • cenovno ugodni 350 - 700 €
 • pričakovana življenska doba 2-3 leti

Glavne prednosti RABLJENIH POSLOVNIH RAČUNALNIKOV

Visoka kvaliteta

Dolga življenska doba


Nizka cena

12 mesecev garancije

Dodatne informacije o rabljenih poslovnih računalnikih

Lastnosti POSLOVNEGA računalnika

Namenjeni za delo 24/7

Poslovni računalniki so v osnovi namenjeni predvsem poslovnim uporabnikom, torej za delo v podjetjih. So najvišje kakovosti, izdelani za stabilno delovanje (24 ur dnevno, 7 dni tedensko) in različne pogoje dela na terenu. Ohišja so močnejša, okrepljena s kovinskimi vlakni (magnezij ali aluminij), pa vseeno zelo všečna. Hladilni sistem je učinkovitejši, baterije zdržijo dlje, ekrani so matirani (ne-bleščeči) in kakovostnejši.

Dolga življenska doba

Pričakovana življenjska doba poslovnih prenosnikov je 3-krat daljša kot pri široko-potrošnih. Nova oprema poslovne linije v povprečju stane vsaj 3-krat več od široko-potrošne in zato le redko zaide na trgovske police. To opremo kupujejo predvsem podjetja, ki si želijo dolgotrajno, stabilno in zanesljivo delovanje računalniške opreme.

Reklamacije in garancije

Pogostost reklamacij v primerjavi s široko-potrošnimi je nižja kar za faktor 5! To velja tako za prenosnike, kot za stacionarne računalnike in monitorje. Nova oprema iz poslovne linije ima 3-letno garancijo.

Lastnosti ŠIROKO-POTROŠNIH (trgovskih) računalnikov

Domača uporaba, nižja kvaliteta

Široko-potrošni računalniki so narejeni predvsem za domačo uporabo. Predstavljajo jih računalniki povprečnega kakovostnega razreda in s pričakovano življenjsko dobo 2-3 let. To so npr. prenosniki, ki so različnih živahnih barv, imajo bleščeče ekrane, ohišja pa so v večini narejena iz tanke plastike. Navadno ima nova oprema iz široko-potrošne linije 1-2 leti garancije.

Ugodna cena na račun kvalitete

Prenosniki so cenovno ugodni (350 - 700 €) in zato dosegljivi, proizvajalec pa mora vgraditi komponente nižje kakovosti, da doseže nižjo ceno. Odstotek reklamacij je zato visok.

Trgovine poslovnih računalnikov skoraj ne prodajajo

Glavnina opreme, ki jo lahko najdete na trgovskih policah ali spletu, pripada kategoriji široko-potrošnih računalnikov.

Obnovljeni računalniki?

V kategorijo široko potrošnih-računalnikov spadajo tudi vsi OBNOVLJENI računalniki. To je oprema, ki je bila vrnjena zaradi stvarne napake ali pa ker kupcu zaradi nekega razloga ni ugajala. Tako se ta vrne k proizvajalcu, ki jo popravi skladno s proizvodnimi standardi in jo nato vrne v prodajo kot obnovljen kos opreme.

OHIŠJE - poslovni vs. trgovski prenosnik

Poslovni

Prva in najbolj očitna razlika se pokaže v izdelavi ohišja, ki je pri poslovni liniji iz kovine ali obstojne, trde plastike z dodanimi materiali, ki povečujejo odpornost. Tipična sta na primer magnezij in aluminij.

Ohišje je zato robustno, trpežno in bistveno odpornejše na udarce in odrgnine

Tudi tečaji ("panti") s katerimi je ekran prenosnika pritrjen na ohišje, so pri poslovnih prenosnikih kovinski,

Zelo pomembne lastnosti, saj prenosnik kupujemo zato, da ga lahko prenašamo.

Trgovski

Ohišje je pri široko-potrošni liniji, navadno narejeno iz manj kakovostne plastike, ter je zato dojemljivejše za udarce in odrgnine. 

Če je ohišje narejeno iz tanke plastike, ga veliko hitreje lahko poškodujemo. Če se to zgodi, je strošek popravila lahko takoj več kot 120 €.

Tudi tečaji zaslona pri široko-potrošnih prenosnikih so plastični in se bistveno hitreje pokvarijo.

EKRAN - poslovni vs. trgovski prenosnik

Poslovni

Zelo pomembna razlika se opazi tudi pri ekranu. Poslovni prenosniki imajo vgrajene matirane ekrane ("matte display"), ki so bistveno prijaznejši do naših oči. 

Vidni kot ekranov (pogled od strani) je bistveno večji, njihova največja prednost pa je, da se ne bleščijo. Slika ostane nepopačena tudi ob spremenjenih svetlobnih pogojih ali delu poleg virov svetlobe (delo pri luči ali oknu za našim hrbtom), zato se naše oči manj naprezajo.

Za vsakodnevno delo s statično sliko (internet, elektronska pošta, Word, Excel, …) je matiran ekran veliko boljša izbira, saj se vaše oči bistveno manj utrudijo.

Trgovski

Ekrani vgrajeni v široko-potrošne prenosnike, so bleščeči ("glossy display"). V določenih svetlobnih razmerah omogočajo intenzivne barve in boljši kontrast, kar se opazi predvsem pri gledanju filmov ali igranju iger.

Njihovi slabosti pa sta v osnovi dve: prva je bleščanje zaslona, kar je pri vsakodnevni uporabi zelo slabo za oči, ki se pri uporabi bleščečih ekranov zelo naprezajo.

Druga velika slabost je manjši vidni kot. V praksi to pomeni, da se slika, ko pomaknemo glavo le malenkost iz osi gledanja, precej popači.

BATERIJA - poslovni vs. trgovski prenosnik

Poslovni

Baterije pri poslovnih prenosnikih zdržijo dlje časa, saj je število vgrajenih celic v bateriji v primerjavi s široko-potrošnimi prenosniki podvojeno. 

Baterije pri naših rabljenih prenosniki zdržijo minimalno 2,5 ur.

Če se odločite za nakup nove pa več kot 5 ur.

Trgovski

Življenjska doba in dolžina trajanja baterije je pri trgovski liniji prenosnikov krajša.

Res je, da ob nakupu dobite novo baterijo, ki običajno traja 3-4 ure.

HLADILNI SISTEM - poslovni vs. trgovski prenosnik

Poslovni

Pri poslovnih prenosnikih je hladilni sistem boljši in močnejši - prenosnik se bistveno boljše hladi, kar je odločilnega pomena za daljšo življenjsko dobo prenosnika.

K boljšem hlajenju veliko prispeva tudi kvalitetno izdelano ohišje.

Trgovski

Hladilni sistem ni tako kvaliteten in se zato veliko greje in pregreva. Pregrevanje prenosnika velikokrat povzroči odpoved matične plošče. Če se vam zgodi, da imate okvaro na matični plošči, je to najdražja stvar v popravilu vašega prenosnika. Navadno menjava matične plošče pomeni strošek vsaj polovice celotnega zneska, ki ste ga plačali za prenosnik oziroma računalnik.

TIPKOVNICA - poslovni vs. trgovski prenosnik

Kakovost tipkovnice se meri po številu klikov, ki jo tipka prenese. Tipkovnice poslovnih prenosnikov  v povprečju prenesejo 3-krat več klikov kot pri široko-potrošnih prenosnikih.

PRIKLOPNA POSTAJA - poslovni vs. trgovski prenosnik

Poslovni

Priklopna postaja je nepogrešljiv pripomoček za poslovneže, ki prenosnik velikokrat odnesejo iz pisarne na teren in nato nazaj v pisarno.

Priklopna postaja, ki jih stalno čaka na njihovi pisalni mizi, jim omogoča, da z enim preprostim klikom prenosnik priklopijo na vso potrebno periferijo, ki jih čaka v pisarni. To so npr. tiskalniki, omrežje LAN, dodaten ekran (ali dva), zunanja miška in tipkovnica, zunanji trdi disk in podobno. Priklop na priklopno postajo imajo le prenosniki poslovne linije.

Trgovski

Kompletnih priklopnih postaj za trgovske linije računalnikov ni.

GARANCIJA - poslovni vs. trgovski prenosnik

Poslovni

Pri novih poslovnih računalnikih je osnovna garancija 3 leta. Garancijo lahko podaljšate na 5 let.

Pri nakupu našega rabljenega računalnika vam nudimo

 • osnovna garancija 1 leta
 • možnost podaljšanja na 2 leti
 • določeni modeli so še vedno v tovarniški garanciji.

Trgovski

Pri široko-potrošnih računalnikih je osnovna garancija 1 leto in jo lahko podaljšate le na 2 leti oz. občasno tudi na 3 leti.

Kako lahko ločim med POSLOVNIM in TRGOVSKIM računalnikom

Po imenu modela

Vsak proizvajalec že desetletja ohranja ista poimenovanja poslovnih in široko-potrošnih linij.

Poslovna linija Široko-potrošna linija
HP

EliteBook, Zbook, Folio

ProBook, Envy, Spectre, Omen, Pavilion

DELL

Latitude, Precision

Vostro, Inspirion, XPS

LENOVO

ThinkPad

IdeaPad, Yoga, Lenovo

ASUS

AsusPro B, AsusPro P

ZenBook, Gaming, N, K/A, X, E, VivoBook, S, Chromebook, FX/ZX

Po ceni

Poslovni prenosniki imajo cene v razponu 1.000 - 4.000 €, široko-potrošni prenosniki pa se prodajajo v razponu 350 - 700 €. Iz napisanega je tako jasno, da je večina opreme, ki jo lahko kupite v trgovinah in na spletu široko-potrošnih prenosnikov. Tudi vsi oglasi, ki jih lahko zasledite za zelo nizko ceno, so napisani za prenosnike iz široko-potrošne linije.

Vsebina paketa

Potrdilo o licenci, Potrdilo o zakonitosti v skladu z zakoni EU, Potrditev nakupa (račun), Namestitvena datoteka za prenos

Sekundarna programska oprema

da; v skladu z zakonodajo EU dostavimo vse potrebne dokumente

Vrsta distribucije

volume (OLP, EA ali podobno); elektronsko potrdilo

Vrsta licence

celotna različica; obstaja možnost, da je nadgrajena preko vzdrževalnega sporazuma z imetnikom avtorskih pravic

Veljavnost licence

trajno

Prenosljivost

prenosljiva

Način namestitve

Namestitev iz Microsoft-ove namestitvene datoteke (posredujemo povezavo za prenos datoteke)

Arhitektura

32/64 bit

Jezik

večjezična licenca

Zahteve za računalnik

Procesor: 1GHz, Delovni spomin: 1GB RAM-a (32-bit) ali 2GB RAM-a (64-bit), Prostor na trdem disku: 16 GB (32-bitna) ali 20 GB (64-bitna), Grafika: grafična kartica DirectX 9 z gonilnikom WDDM 1.0

Možnje nadgradnje

Kupi izdelek
Kupi izdelek