Rabljeni poslovni računalniki

Visoka kvaliteta Nizka cena Dolga življenska doba
12 mesecev garancije

Zakaj kupiti rabljeno poslovno opremo?

Običajno uporabniki nismo seznanjeni z dejstvom, da obstajajo različni kakovostni razredi računalnikov, saj se po nakup odpravimo v bližnjo trgovino ali na splet, kjer po večini najdemo samo en kakovostni razred računalnikov – to so računalniki široke potrošne kakovosti.

Novi prenosniki in računalniki v poslovni kakovosti so najboljše, kar proizvajalci lahko ponudijo na trgu. Zaradi visoke kakovosti imajo v osnovi resnično visoko ceno, ki je navadnim uporabnikom dejansko nedosegljiva.

Zato vam predlagamo, da se odločite za nakup RABLJENEGA poslovnega računalnika. Za nizko ceno boste dobili odličen računalnik poslovne kakovosti, ki vam bo služil še dolgo časa. Nakup rabljenega poslovnega računalnika je za uporabnika optimalna izbira, saj lahko dobite poslovno kakovost opreme za razumno ceno.

Kaj pridobim?

Poslovna kakovost

Nizka cena

Dolga življenska doba

Garancija 12 mesecev

Preverjeni poslovni modeli

Nakup brez tveganja

Pogosta vprašanja

Koliko časa bo oprema še delovala?

Vsaj še 4-6 let, verjetno še več.

Nakup brez ogleda?

Če z naročenim izdelkom niste zadovoljni, ga lahko brez pojasnila vrnete v 15 dnev.

Za vračilo izdelka nas najprej kontaktirajte.

Vrnjen računalnik mora biti nepoškodovan in v brezhibno deluječem stanju. Priložen mora biti račun.

*Če je oprema, ki jo želite vrniti, poškodovana, nedelujoča ali podobno, vam skladno z Zakonom o potrošnikih izdelka nismo dolžni vzeti nazaj.

Ali so baterije testirane?

Da, vse baterije so testirane.

So prenosniki pripravljeni za delo?

Da, prenosniki imajo naložen operacijski sistem Windows in gonilnike.

Rabljeni poslovni računalniki - pregled zaloge

Kaj točno so poslovni računalniki oz. oprema?

Vsi večji proizvajalci računalnikov (HP, DELL, LENOVO, ASUS) svojo opremo proizvajajo v dveh kakovostnih linijah:

     1. poslovna linija;
     2. široko-potrošna (trgovinska) linija.

Za proizvodnjo v različnih kakovostnih linijah se proizvajalci odločajo predvsem za to, da lahko cenovno ugajajo čim širšemu krogu kupcev.

Kateri so široko-potrošni računalniki?

Široko-potrošni računalniki so narejeni predvsem za domačo uporabo. Predstavljajo jih računalniki povprečnega kakovostnega razreda in s pričakovano življenjsko dobo 2-3 let. To so npr. prenosniki, ki so različnih živahnih barv, imajo bleščeče ekrane, ohišja pa so v večini narejena iz tanke plastike. Navadno ima nova oprema iz široko-potrošne linije 1 leto garancije. Prenosniki so cenovno ugodni (350 – 700 €) in zato dosegljivi, proizvajalec pa mora vgraditi komponente nižje kakovosti, da doseže nižjo ceno. Odstotek reklamacij je zato visok.

Glavnina opreme, ki jo lahko najdete na trgovskih policah ali spletu, pripada kategoriji široko-potrošnih računalnikov.

V kategorijo široko potrošnih-računalnikov spadajo tudi vsi OBNOVLJENI računalniki. To je oprema, ki je bila vrnjena zaradi stvarne napake ali pa ker kupcu zaradi nekega razloga ni ugajala. Tako se ta vrne k proizvajalcu, ki jo popravi skladno s proizvodnimi standardi in jo nato vrne v prodajo kot obnovljen kos opreme.

Kateri so poslovni računalniki?

Poslovni računalniki so v osnovi namenjeni predvsem poslovnim uporabnikom, torej za delo v podjetjih. So najvišje kakovosti, izdelani za stabilno delovanje (24 ur dnevno, 7 dni tedensko) in različne pogoje dela na terenu. Ohišja so močnejša, okrepljena s kovinskimi vlakni (magnezij ali aluminij), pa vseeno zelo všečna. Hladilni sistem je učinkovitejši, baterije zdržijo dlje, ekrani so matirani (ne-bleščeči) in kakovostnejši.

Pričakovana življenjska doba poslovnih prenosnikov je 3-krat daljša kot pri široko-potrošnih. Nova oprema poslovne linije v povprečju stane vsaj 3-krat več od široko-potrošne in zato le redko zaide na trgovske police. To opremo kupujejo predvsem podjetja, ki si želijo dolgotrajno, stabilno in zanesljivo delovanje računalniške opreme. Pogostost reklamacij v primerjavi s široko-potrošnimi je nižja kar za faktor 5! To velja tako za prenosnike, kot za stacionarne računalnike in monitorje. Nova oprema iz poslovne linije ima 3-letno garancijo.

POVZEMAMO: Osnovna razlika med poslovnimi in široko-potrošnimi računalniki je v kakovosti uporabljenih materialov in sestavnih elementov.

PRIMER: Kakšne razlike so v praksi med poslovnimi in široko-potrošnimi prenosniki

Ohišje

razlike pri poslovnih in široko-potrošnih prenosnikih se najprej pokažejo v izdelavi ohišja, ki je pri poslovni liniji iz obstojne, trde plastike z dodanimi materiali, ki povečujejo odpornost. Tipična sta na primer magnezij in aluminij. Ohišje je zato robustno, trpežno in bistveno odpornejše na udarce in odrgnine kot pri široko-potrošni liniji, pri kateri je navadno narejeno iz manj kakovostne plastike, ter zato dojemljivejše za udarcein odrgnine. Tudi tečaji (“panti”) s katerimi je ekran prenosnika pritrjen na ohišje, so pri poslovnih prenosnikih kovinski, pri široko-potrošnih prenosnikih pa plastični. Oboje je pomembna razlika, saj prenosnik kupujemo zato, da ga lahko prenašamo. Če je ohišje narejeno iz tanke plastike, ga veliko hitreje lahko poškodujemo. Če se to zgodi, je strošek popravila lahko takoj več kot 120 €.

Ekran

Zelo pomembna razlika se opazi tudi pri ekranu. Ekrani vgrajeni v široko-potrošne prenosnike, so bleščeči (“glossy display”). V določenih svetlobnih razmerah omogočajo intenzivne barve in boljši kontrast, kar se opazi predvsem pri gledanju filmov ali igranju iger. Njihovi slabosti pa sta v osnovi dve: prva je bleščanje zaslona, kar je pri vsakodnevni uporabi zelo slabo za oči, ki se pri uporabi bleščečih ekranov zelo naprezajo. Druga velika slabost je manjši vidni kot. V praksi to pomeni, da se slika, ko pomaknemo glavo le malenkost iz osi gledanja, precej popači.

Poslovni prenosniki imajo vgrajene matirane ekrane (“matte display”), ki so bistveno prijaznejši do naših oči. Vidni kot ekranov (pogled od strani) je bistveno večji, njihova največja prednost pa je, da se ne bleščijo. Slika ostane nepopačena tudi ob spremenjenih svetlobnih pogojih ali delu poleg virov svetlobe (delo pri luči ali oknu za našim hrbtom), zato se naše oči manj naprezajo. Za vsakodnevno delo s statično sliko (internet, elektronska pošta, Word, Excel, …) je matiran ekran veliko boljša izbira, saj se vaše oči bistveno manj utrudijo.

Baterije

Baterije pri poslovnih prenosnikih  zdržijo dlje časa, saj je število vgrajenih celic v bateriji v primerjavi s široko-potrošnimi prenosniki podvojeno. Življenjska doba in dolžina trajanja baterije sta zato daljši.

Hladilni sistem

Pri poslovnih prenosnikih je boljši in močnejši – prenosnik se bistveno boljše hladi, kar je odločilnega pomena za daljšo življenjsko dobo prenosnika. Pregrevanje prenosnika velikokrat povzroči odpoved matične plošče. Če se vam zgodi, da imate okvaro na matični plošči, je to najdražja stvar v popravilu vašega prenosnika. Navadno menjava matične plošče pomeni strošek vsaj polovice celotnega zneska, ki ste ga plačali za prenosnik oziroma računalnik.

Tipkovnica

Kakovost tipkovnice se meri po številu klikov, ki jo tipka prenese. Tipkovnice poslovnih prenosnikov  v povprečju prenesejo 3-krat več klikov kot pri široko-potrošnih prenosnikih.

Priklopna postaja

Priklopna postaja je nepogrešljiv pripomoček za poslovneže, ki prenosnik velikokrat odnesejo iz pisarne na teren in nato nazaj v pisarno. Priklopna postaja, ki jih stalno čaka na njihovi pisalni mizi, jim omogoča, da z enim preprostim klikom prenosnik priklopijo na vso potrebno periferijo, ki jih čaka v pisarni. To so npr. tiskalniki, omrežje LAN, dodaten ekran (ali dva), zunanja miška in tipkovnica, zunanji trdi disk in podobno. Priklop na priklopno postajo imajo le prenosniki poslovne linije.

Garancija

Pri novih poslovnih računalnikih je osnovna garancija 3 leta. Garancijo lahko podaljšate na 5 let. Pri široko-potrošnih računalnikih je osnovna garancija 1 leto in jo lahko podaljšate le na 2 leti.

Kako ločiti med poslovnimi in široko portošnimi prenosniki?

1. po imenu modela

Vsak proizvajalec že desetletja ohranja ista poimenovanja poslovnih in široko-potrošnih linij.

Poslovna linija Široko-potrošna linija
HP

EliteBook, Zbook, Folio

ProBook, Envy, Spectre, Omen, Pavilion

DELL

Latitude, Precision

Vostro, Inspirion, XPS

LENOVO

ThinkPad

IdeaPad, Yoga, Lenovo

ASUS

AsusPro B, AsusPro P

ZenBook, Gaming, N, K/A, X, E, VivoBook, S, Chromebook, FX/ZX

2. po ceni

Poslovni prenosniki imajo cene v razponu 1.000 – 4.000 €, široko-potrošni prenosniki pa se prodajajo v razponu 350 – 700 €. Iz napisanega je tako jasno, da je večina opreme, ki jo lahko kupite v trgovinah in na spletu široko-potrošnih prenosnikov. Tudi vsi oglasi, ki jih lahko zasledite za zelo nizko ceno, so napisani za prenosnike iz široko-potrošne linije.

Pogosta vprašanja o rabljeni poslovni opremi

Pogosta vprašanja

Koliko časa bo oprema še delovala?

Vsaj še 4-6 let, verjetno še več.

Nakup brez ogleda?

Če z naročenim izdelkom niste zadovoljni, ga lahko brez pojasnila vrnete v 15 dnev.

Za vračilo izdelka nas najprej kontaktirajte.

Vrnjen računalnik mora biti nepoškodovan in v brezhibno deluječem stanju. Priložen mora biti račun.

*Če je oprema, ki jo želite vrniti, poškodovana, nedelujoča ali podobno, vam skladno z Zakonom o potrošnikih izdelka nismo dolžni vzeti nazaj.

Ali so baterije testirane?

Da, vse baterije so testirane.

So prenosniki pripravljeni za delo?

Da, prenosniki imajo naložen operacijski sistem Windows in gonilnike.

Ne odlašajte, pokličite in pridobite več informacij še danes

Pii d.o.o. Kočevje

01-895-01-10
mail@pii.si

Grega Vlašič

041-390-474
grega@pii.si

  [row style="small"]
  [col span="4" span__sm="12"]
  [title text="S katerimi storitvami vam lahko pomagamo?" tag_name="h4" margin_top="10px" margin_bottom="0px"]

  [/col]

  [col span="4" span__sm="12"]
  [title text="Koliko ste pripravljeni vložiti v vaš projekt?" tag_name="h4" margin_top="10px" margin_bottom="0px"]

  [/col]

  [col span="4" span__sm="12"]
  [title text="Kdaj želite začeti s projektom?" tag_name="h4" margin_top="10px" margin_bottom="0px"]

  [title text="Kdaj si želite končati?" tag_name="h4" margin_top="10px" margin_bottom="0px"]
  [/col]

  [col span="6" span__sm="12"]
  [title text="Opišite vaš projekt in cilje, ki jih želite doseči" tag_name="h4" margin_top="10px" margin_bottom="0px"]
  [/col]

  [col span="6" span__sm="12"]
  [title text="Vaši podatki" tag_name="h4" margin_top="10px" margin_bottom="0px"]

  [/col]
  [/row]