Strežniki in omrežja

Poskrbimo za brezhibno povezavo računalnikov, strežnikov in tiskalnikov v vašem podjetju


V našem podjetju dajemo velik poudarek glede poznavanja in optimizacije računalniških omrežij

Projektiranje računalniških omrežji - Pii d.o.o. KočevjeRačunalniška omrežja so dandanes v organizacijah ključnega pomena. Zanesljivost in zmogljivost računalniškega omrežja močno vpliva na storilnost in s tem tudi na donosnost organizacij.

Dolgoletne izkušnje, predvsem pa znanje sodelavcev našega podjetja vam omogočijo brezhibno omrežno povezavo strežnikov, računalnikov, tiskalnikov in drugih naprav znotraj vašega podjetja ali med oddaljenimi poslovnimi enotami.

Poseben poudarek dajemo varnosti podatkov in stabilnosti celotnega informacijskega sistema, saj se še kako zavedamo negativnih posledic, ki jih morebitni izpadi delovanja povzročajo.

Poleg načrtovanja aktivnih in pasivnih komponent omrežja za vaše zahteve vam nudimo tudi postavitev in testiranje – meritve omrežja (LAN/WAN), prodajo omrežne opreme, konfiguracijo omrežja v Microsoft Windows, Novell OES/NetWare in Linux okolju. Kar pa je najpomembneje pa zagotavljamo hitro in zanesljivo podporo in servis 24/7/356.

Naš najpomembnejše vodilo pri zagotavljanju in prodaji strojne opreme, ki nudijo podporo različnim strežnikom je zanesljivost, zmogljivost in seveda hiter servis ter zagotavljanje rezervnih delov saj so strežniki najpomembnejši aktivni elementi vsakega omrežja. Ne glede ali je to aplikativni, podatkovni, poštni, arhivski ali kake druge vrste strežnik posegamo le po vrhunskih proizvajalcih računalniške opreme kot so DELL, HP, IBM, SupeMicro.

Virtualizacija

Virtualizacija omogoča delovanje večjega števila navideznih strežnikov na eni fizični napravi (strežniku). Hkrati omogoča zanesljiv in varen način deljenja strojnih zmogljivosti med različnimi virtualnimi napravami. Virtualizacija je s svojo tehnologijo prinesla prihranke pri nabavi nove strojne opreme, prihranke pri vzdrževanju informacijske opreme, sprostitev zmogljivosti obstoječe IT opreme, pospešeno uvajanje novih informacijskih rešitev oziroma razširitvijo obstoječih rešitev, enostavnejšo upravljanje, preizkušanje itd. Poleg teh učinkovitost vizualizacija omogoča lažje načrtovanje in izvajanje upravljanje neprekinjenega poslovanja (Business Continuity) in okrevanje po odpovedi (Disaster Recovery) in lažjo uporabo sistemov za visoko dostopnost (High Availability).

Poznamo več nivojev virtualizacije:

  • Virtualizacija strežnikov (Virtual Server) – omogoča več logičnih strežnikov (Guest) na enem fizičnem strežniku (Host). Možno je kloniranje posameznih virtualnih strežnikov ter kopiranje, selitev, varnostna kopija, določevanje različne količine razpoložljivih virov.
  • Virtualizacija namizij – VDI (Virtual Desktop Infrastructure) omogoča centralizirano upravljanje namiznih računalnikov. Pri tem je namizni operacijski sistem za osebne računalnike dejansko na strežniku, je centralno podprt, možna enostavna nadgradnja, kopiranje… Vsakodnevne dejavnosti vzdrževanja in uvajanje namiznih računalnikov in z njimi povezanih poslovnih aplikacij tako postane veliko lažje.
  • Virtualizacija aplikacij – omogoča centralizirano upravljanje aplikacij, kjer se aplikacija dejansko izvaja na strežniku tako kot v starih dobrih časih. Izvajanje, vzdrževanje, nadgradnje in varnostno kopiranje uporabniških aplikacij poteka na strežniku, virtualnih aplikacijah in na posameznih računalnikih uporabnikov.