Zaščita in varovanje podatkov

Eden izmed najpomembnejših delov v informacijskem sistemu podjetja je zagotovo varovanje podatkov

Na področju razvoja telekomunikacijske, komunikacijske in računalniške tehnologije se odpirajo čedalje večje možnosti za učinkovito in cenejšo uporabo ter obdelavo informacij, žal na drugi strani tudi čedalje večje
možnosti za zlorabo in poneverbo teh podatkov. Motnje v delovanju informacijskega sistema, izpad poslovanja in izguba podatkov predstavljajo neprecenljivo škodo.

Vse to nas pripelje do potrebe in zahteve po večji informacijski in računalniški varnosti, saj varovanje podatkov zmanjšuje poslovna tveganja in prispeva k uspešnosti podjetja. Še vedno pa varovanje pred vdorom in krajo podatkov ter arhiviranje podatkov ne uporablja velika večina podjetji.

Varovanje računalniških sistemov in komunikacij

Na varnost v informacijskih sistemih okoljih 98 % strank ne poklanja dovolj pozornosti. Vdori in vlomi se ne dogajajo samo sosedom v stanovanja ali hiše ampak tudi v vaše informacijske sisteme. Najbolj žalostno je seveda to, da se tega sploh ne zavedate ali pa še niste zaznali.

Reševanje in arhiviranje podatkov

Čeprav poznamo za varovanje nastavitev, podatkov in informacij v vaših računalnikih dandanes veliko priročnih načinov in avtomatiziranih sistemov BACKUP, vas je le malo, ki jih tudi zares pravilno uporabljate! Naše rešitve so v primerjavi z vrednostjo vaših informacij zanemarljive.