SSL certifikati

Zaščitite svojo spletno stran in njene obiskovalce z varnim prenosom podatkov

Kaj je SSL certifikat in zakaj ga potrebujete?

SSL certifikat je digitalno potrdilo, ki varuje povezavo med vašo spleteno stranjo (strežnikom) in vašimi obiskovalci (odjemalci) preko SSL (Secure Socket Layer) protokola.

Povezava oz. podatki so zaščiteni s kodiranjem (enkripcijo), kar omogoča, da ostanejo nedotaknjeni in jih zlonamerne osebe ali programi ne morejo prestreči. Eden najbolj pogostih razlogov je varovanje osebnih podatkov (gesla, številke kreditnih kartic, ipd.) v spletnih trgovinah.

Zakaj ga potrebujete?

Varen prenos podatkov

Varnost je glavni razlog zakaj bi morali zaščititi svojo spletno stras s SSL certifikatom. S SSL protokolom boste zaščitili vse podatke, ki prehajajo med spletno stranjo in njenimi obiskovalci.

Boljši rezultat v Google iskalniku

Iskalnik Google spodbuja vse spletne strani, da uporabljajo varen SSL protokol in zato takšne strani že nekaj let pridobivajo boljšo pozicijo  kot tiste, ki SSL certifikata ne uporabljajo. Temu trendu sledijo tudi ostali iskalniki.

Spletni brskalniki prikažejo stran kot VARNO

SSL certifikat je temelj spletne varnosti in vedno več brskalnikov jasno označi varne strani s napisom protokola HTTPS in ikono ključavnice . Ostale strani, ki niso varne tudi tako označi: “Not safe”

Vsak 5 kupec zapusti košarico v spletni trgovini, ki ne uporablja SSL Certifikata

Uporabniki spletnih trgovin so vedno bolj pozorni v kakšnih spletnih trgovinah nakupujejo in varnost njihovih osebnih podatkov jim je pomembna, še posebej če želite uporabljate storitev plačila s kreditnimi karticami.

Prikaz ne varne spletne strani brez SSL certifikata

Prikaz ne varne spletne strani s SSL certifikatom v Google Chrom

Prikaz varne spletne strani s SSL certifikatom v Google Chrom

Kako izbrati pravi certifikat za vašo spletno stran?

Na trgu obstaja veliko različnih SSL Certifikatov in predvidevamo, da nimate celega dneva, da bi raziskovali kateri je najboljši za vašo domeno/domene in spletno stran. Zato smo razčlenili in organizirali različne rešitve in tipe certifikatov v skupine, da lahko čim hitreje ugotovite kaj potrebujete.

Razlikujejo se v načinu preverjanja domen in zato tudi hitrosti izdaje samega certifikata.

Domenski certifikati

Domenski certifikati (domain validated) omogočajo osnovna oblika kodiranja in zaščite spletne strani, so cenovno najdostopnejši ter zato najbolj priljubljeni.

Pridobili si boste dovoljšno zaščito in indikatorje zaščitene strani kot sta HTTPS in ikona ključavnice 

Primerni so za bloge, manjše spletne strani in testne domene.

Hitra izdaja

Cenovno udogni

256-bitna enkripcija podatkov

Brezplačna namestitev*

več informacij in nakup

Poslovni certifikati

Poslovni certifikati (organisation validated) so nekoliko naprednejši, ker vključujejo tudi preverjanje podjetja, ki je lastnik domene – ali podjetje dejansko obstaja.

Dodatno boste pridobili dinamični pečat (dynamic site seal), ki, kadar na njega kliknete, prikaže preverjene podatke o podjetju, poleg klasičnih indikatorjev zaščitene strani kot sta HTTPS in ikona ključavnice 

Primerni so za manjša, srednja in velika podjetja, ki v svojem proračunu še ne najdejo dovolj prostora za razširjen SSL certifikat.

Preverjanje podjetja

Dinamični pečat

256-bitna enkripcija podatkov

Brezplačna namestitev*

več informacij in nakup

Razširjeni certifikati

Razširjeni certifikati (extended validation) zagotavljajo najvišji standard SSL rešitev in dajejo obiskovalcem največjo stopnjo zaupanja.

Njihova glavna lasnost je zelena naslovna vrstica v spletnem brskalniku, ki je največji simbolj varovanih spletnih strani. Spletne strani, ki ga uporabljajo (Apple, PayPal, Mimovrste,…) so prepoznane kot legitimne spletne strani, katerim lahko zaupamo osebne podatke.

Poleg tega sta vključena tudi klasična indikatorja HTTPS in ikona ključavnice 

Primerni so za vsa registrirana podjetja, predvsem spletne trgovine, ki obdelujejo veliko osebnih podatkov in spletna plačila.

zelena vrstica

Preverjanje podjetja

Dinamični pečat

256-bitna enkripcija podatkov

Brezplačna namestitev*

več informacij in nakup

Pogosta vprašanja o SSL Certifikatih

Kaj zanima večino naših strank?

SSL – Secure Socket Layer – Certifikat, je varnostno digitalno potrdilo, ki zagotavlja pristnost identitete spletnega mesta. Z uporabo SSL tehnologije šifrira vse podatke, ki se prenašajo med strežnikom (spletno stranjo) in obiskovalci.

256-bitna enkripcija je tehnika šifriranja, ki za šifriranje in dešifriranje podatkov uporablja 256-bitni ključ. Ta ključ ima 2 na 256 (2256) možnih kombinacij, kar zagotavlja izjemno visoko stopnjo varnosti.

Takšna varnost je več kot dovolj. Celo najmočnejši super računalniki na svetu bi potrebovali miljon let da bi odkodirali 256-bitno enkripcijo, zato jo uporabljajo tudi finačne, vojaške in državne institucije.

Izboljšali boste varnost vaše spletne strani.

Spletni uporabniki so vse bolj pozorni na ikono ključavnice ter HTTPS povezave, kar se lahko pokaže v boljši prodajni uspešnosti spletnih trgovin.

Boljša pozicija v iskalnikih. Google je SSL certifikat edini pravi znak, da je spletna stran varna za obiskovalce varnma in jo zato tudi uvrsti višje pri prikazovanju zadetkov.

SSL certifikat je najbolj smiselno uporabljati na spletnih straneh kjer prihaja do prenosa občutljivih osebnih podatkov. Največkrat so to spletne trgovine.

Poleg tega je SSL certifikat smiselno namestiti tudi na spletne strani, kjer prenosa občutljivih podatkov ni. Glavni razlog je v iskalniku Google, ki takšne spletne strani nagradi z višjo pozicijo.

Če želite omogočati tudi možnost plačila s plačilno kartico, potem je za vas SSL certifikat obvezen.

V vseh ostalih primerih pa je SSL certifikat zelo priporočljiv, saj boste s tem poskrbeli za večjo varnost pri prenosu občutljivih osebnih podatkov.

Največ uporabnikov se odloči za domenski certifikat, saj je cenovno najbolj ugoden in omogoča visok nivo varovanja.

Priporočamo, da si preberete več o posameznih vrstah certifikatov in se ob dodatnih vprašanjih obrnite na našo podporo.

Ob namesti SSL certifikata bo vaša spletna stran dostopna na varni povazavi HTTPS. Ob tem je potrebno pravilno urediti preusmeritve 301 s starih HHTP povezav na nove HTTPS.

S tem boste obdržali oz. še izboljšali vašo pozicijo v iskalniku Google.

Google je že  leta 2014 objavil, da bodo spletne strani s SSL certifikatom dobile boljše pozicije v spletnih iskalnikih. Kmalu za tem so velike korporacije začele uporabljati SSL certifikate za svoje spletne strani.

Poleg tega je spletni brskalnik Google Chrome julija 2018 začel zrdaven URL naslova spletne strani brez certifikata izpisovati dodatno opozorilo “Not Secure”. Google Chrome pa ni edini brskalnik, ki bo začel s to prakso.

Najlažje jo prepoznate po URL naslovu, ki se začne z HTTPS, poleg nje pa je v večini spletnih brskalnikov prikazana tudi zelena ikona varnostne ključavnice.

Če na to ikono kliknete, se vam prikažejo dodatne informacije o spletni strani, vrsti certifikata in organizaciji, ki je ga je izdala.

V kolikor ste naročnih našega vzdrževanja spletnih strani, je namestitev certifikata na strežnik brezplačna.

V nekaterih primerih je za popolno delovanje certifikata in spletne strani na povezavi HTTPS potrebno dodatno prilagajanje spletne strani, pri katerem vam lahko pomagamo. Strošek je odvisen od posamezne spletne strani, njenega obsega in trenutnih nastavitev.

Če želite oceno tega stroška nas kontaktirajte in preverili bomo vašo stran.

Želite ponudbo za izdelavo spletnega mesta?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo. Bolj podrobno kot boste izpolnili obrazec več informacij bomo imeli takoj za vas in lažje vam bomo pripravili natančno ponudbo.

  S katerimi storitvami vam lahko pomagamo?

  Spletna stranSpletna trgovinaSEO optimizacija za brskalnikePrenova spletne straniNadgradnja spletne straniVzdrževanje in pomoč pri upravljanjuMarketing in oglaševanjeDrugo

  Koliko ste pripravljeni vložiti v vaš projekt?

  med 200 in 500€med 500 in 750€med 750 in 1.000€med 1.000 in 1.500€med 1.500 in 3.000€več kot 3.000€Ni pomembnoNisem še določil

  Kdaj želite začeti s projektom?

  Takoj želim začetiV roku enega mesecaV roku 2 mesecevNimam določenega datuma

  Kdaj si želite končati?

  Najhitreje možnoV roku 1 do 2 mesecevNimam določenega datuma

  Dodatne funkcije spletne strani

  Napredna SEO optimizacijaPriprava za večjezičnostFB Messenger live chatNapredna Google analitikaKoledar dogodkovPovečana varnostna zaščita

  Avtomatizacija trgovine

  Avtomatizacija z dostavno služboPovezava z računovodskim programomAvtomatična sinhronizacija zalog/cenAvtomatizacija s Ceneje.siAvtomatizacija Etsy

  Najpogostejši dodatki trgovin

  Kartična plačilaUPN QR nalog ob naročiluAvtomatično tiskanje naročilTiskanje naslovov na nalepkeNapredni avtomatizirani kuponi''Cashback'' oz. zbiranje točkSprejemanje naročnin na izdelke

  Opišite vaš projekt in cilje, ki jih želite doseči

  Vaši podatki