Komunikacijski vmesnik za potrjevanje računov na FURS

Vmesnik, ki vam omogoča enostavno davčno potrjevanje računov

Vsem, ki razvijate programsko opremo za izdajanje računov in jo morate v prilagoditi novemu zakonu o davčnih blagajnah, nudimo učinkovito in zelo preprosto rešitev.

Komunikacijskem vmesniku pošljete navadno tekstovno datoteko z zahtevanimi podatki o računu (znesek računa, DDV osnove, znesek DDV …) ali poslovnem prostoru. Vmesnik ustrezno pripravi zahtevo, ga pošlje FURS strežniku in vam posreduje odgovor le-tega (ZOI, EOR) v navadni tekstovni datoteki, ki ga le še izpišete na račun ter shranite v vašo bazo podatkov.

Problem zaradi ukiniteve protokola TLS 1.0 in TLS 1.1

FURS bo z 01.07.2017 ukinil protokola TLS 1.0 in TLS1.1 za vzpostavljanje varne seje pri davčnem potrjevanju gotovinskih računov. Zato smo razvili nov vmesnik, ki omogoča TLS v1.2preverjanje pristnosti na osnovi OpenSSL tehnologije. Tako davčne blagajne z Windows XP operacijskim sistemom še ni potrebno zamenjati z novo, saj bo le-ta tudi po 01.07.2018 še vedno lahko uspešno potrjevala gotovinske račune na FURSovem strežniku.

Vmesnik je v vseh pogledih naprednejši od obstoječega, ki uporablja .NET tehnologijo. Narejen je tako za stranke, ki imajo še zadovoljivo strojno opremo za davčno blagajno, a na njej zapostavljeni Microsoftov operacijski sistem Windows XP ali njegovo najpoznejšo različico Windows XP Embedded, kot tudi za vse tiste, ki ne želijo biti odvisni od Microsoftovega diktiranja tempa nadgrajevanja OS (operacijski sistem) in s tem tudi ustrezne strojne opreme. Vmesnik podaljša življensko dobo davčnim blagajnam za skoraj zanemarljivo ceno. Poleg vmesnika je seveda potreben še minimalen poseg razvijalca v aplikativno programsko opremo njegove “Davčne Blagajne“.

Zakaj uporabljati naš modul?

 • Prihranite veliko časa = denarja

  Za povezavo modula z vašo obstoječo aplikacijo boste potrebovali samo nekaj ur in s tem pohitrili in pocenili vaš razvojni proces. Namesto veliko potrebnega znanja o X509, Soap, MD5, XML, JSON,  ogromno razvojnega časa in energije naj delo za vas opravi naš komunikacijski vmesnik 

 • Preverjena rešitev

  Rešitev je dobro preizkušena z večletnimi izkušnjami o davčnem potrjevanju računov na Hrvaškem  trgu. Vmesnik za FURS smo več ur testirali na 5 računalnikih z Windows XP, 7 in 10 operacijskim sistemom, tako, da je vsak računalnik poslal 1 račun/sekundo v informacijski sistem davčne uprave RS. V 1 sekundi je bilo torej poslano 5 računov. Najbol stabilno se je odnesel Windows XP, ki je imel najboljše in najstabilnejše odzivne  čase. Sistem ima najman filtrov in ovir pri komuniciranju. Tudi odzivni časi Windows 7 in Windows 10 so zadovoljivi. Skratka vmesnik je stabilen in hitrosi komunikacije so pod 1 sekundo.

 • Zelo ugodna cena in licenčni sistem

  Cena za vmesnik je  29,90€ + DDV za posamezno elektronsko napravo.

 • Brezplačno testiranje

  Za testne potrebe vam omogočamo brezplačen prenos modula z naše spletne strani. Prepričajte se o enostavnosti rešitve in prihranite svoj čas.

 • Delovanje v Windows XP

  Vmesnik deluje tudi v sistemu Windows XP.   Namestiti  moramo le .NET v4.0.30139 do 30.06.2017. Po tem datumu pa je potreben prehod na naš novi vmesnik FUSSoap OpenSSL, ki omogoča vzpostavljanje varne seje s FURS strežnikom brez poseganja v aplikativno progranmsko opremo tudi v naprej seveda, če je le-ta že do sedaj uporabljala naš stari vmesnik FUSoap na temeljih .NET tehnologije. 

Delovanje komunikacijskega modula

 • Samodejno oblikovanje podatkov pred pošiljanjem

  Vmesnik prebere vašo tekstovno datoteko s zahtevanimi podatki o računi oz. poslovnem prostoru in podatke ustrezno oblikuje (izračuna ZOI  z MD5hash metodo ustvari XML, vzpostavi dvosmerno TLS komunikacijo …

 • Zaščita in pošiljanje podatkov na in dostava odgovora z FURS

  Vmesnik poskrbi za vso potrebno zaščito podatkov z pvašim privatnim digitalnim potrdilom, ki jih nato pošlje na strežnik FURS. Odgovor z zahtevanimi podatki (ZOI, EOR, barkodo in UID ) pa vam nato posreduje nazaj v tekstovni datoteki, da jih lahko uporabite in shranite v svoji aplikaciji.

 • Nepotrjeni računi

  V primeru težav pri povezavi s stežnikom FURS (nedelujoča internetna povezava) vmesnik sam poskrbi za nepotrjene račune tako, da vam takoj vrne samo potrebno ZOI številko in barkodo, za naknadno potrditev in pridobitev EOR številke pa vmesnik sam pošilja nepotrjene podatke na  FURS vse do uspešne potrditve po načelu FIRS-IN  FIRST-OUT.  Z vašo aplikacijo občasno pogledate za take naknadno potrjene račune in si  podatke EOR in UID ustrezno shranite v vašo bazo računov.

 • Odgovori in komunikacija s strežnikom FURS

  Vmesnik vam posreduje vse zakonsko predpisane podatke o davčni potrditvi računa oz. prijave ali odjave poslovnega prostora. Vse podatke o izmenjavi podatkov s FURS strežnikom vmesnik podrrobno tudi shrani v posebno datoteko, ki jo najdemo v mapi FU-LOG.  V LOG datotekah so podatki o izmenjavi podatkov in komunikaciji shranjene v zakonsko predpisani XML obliki. 

Brezplačno testiranje vmesnika

Prepričajte se sami o preprosti uporabi našega vmesnika. Izkoristite brezplačno testiranje.

Brezplačen prenos DEMO vmesnika .NET 4.5

Za DEMO vmesnika OpenSSL pokličite.

Več podrobnih informacij

Vas zanima katere so funkcije vmesnika. Oglejte si uporabniška navodila za uporabo.

Več podrobnosti – uporabniška navodila

Več podrobnosti – User Manual EN

Nakup licence

Pri nakup licence za komunikacijski vmesnik FUSsoap navedite DAVČNO ŠTEVILKO končnega uporabnika in število elektronskih blagajn, ki jih le ta ima.Hvala za zaupanje!

Veselimo se sodelovanja z Vami.

Nakup licence

Ne odlašajte, pridobite več informacij že danes

Pii d.o.o. Kočevje

01-895-01-10
mail@pii.si

Grega Vlašič

041-390-474
grega@pii.si

  Pošljite nam sporočilo in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času