Domenski SSL certifikati

Osnovni domenski SSL certifikati so primerne za vse vrste spletnih strani

Domenski certifikati

Domenski certifikati (domain validated) omogočajo osnovna oblika kodiranja in zaščite spletne strani, so cenovno najdostopnejši ter zato najbolj priljubljeni.

Če želite pridobiti domenski certifikat, boste morali dokazati, da ste lastnik domene, katero želite zaščititi. S domenskim certifikatom si boste pridobili dovoljšno zaščito in indikatorje zaščitene strani kot sta protokol HTTPS in ikona ključavnice 

Domenski certifikati so primerni za bloge, manjše spletne strani in testne domene. Lahko jih uporabljajo tudi podjetja, vendar njim bolj priporočamo poslovne SSL certifikate.

Kaj zanima večino naših strank o razširjenih SSL certifikatih
Kaj je domenski SSL certifikat

Domenski certifikat je osnovni certifikat, ki obiskovalcu vaše spletne strani pove, če domena res pripada fizični ali pravni osebi, ki se izdaja za lastnika domene.

Nas pletni strani uporabljam več poddomen, bo domenski certifikat vredu?

Osnovni domenski certifikat pokriva zgolj eno oz. dve domeni (eno brez in eno z www.)

Če želite pokrivati več poddomen potem morate izbrati wildcard certifikate.

Certifikat želim namestiti na več domen, bo ta certifikat vredu?

Če želite certifika, ki bo zaščitil več domen, potem potrebujete multi-domain certifikat.

Ali se pri domenskem certifikatu prikaže zelene naslovna vrstica v brskalniku

Ne. Razširjeni SSL certifikati so edini, ki prikažejo zelen okvirček v naslovni vrstici spletnih brskalnikov.

Glavne prednosti

Hitra izdaja

Cenovno udogni

256-bitna enkripcija podatkov

Brezplačna namestitev*

Več SSL certifikatih

Poslovni SSL certifikati

Vključuje preverjanje podjetja-lastnika domene.
Več infromacij.

Razširjeni certifikati

Vključuje zelen okvirček v naslovni vrstici.
Več infromacij.

Izberite domenski SSL Certifikat

Znamka Ime Opis 1 leto - 2 leti Več informacij
Comodo PositiveSSL Wildcard - Domenski certifikat Comodo PositiveSSL Wildcard - Domenski certifikat Comodo PositiveSSL je eden najbolj priljubljenih "Wildcard" domenskih SSL certifikatov, ki ne zavaruje zgolj domene ampak tudi vse pripadajoče poddomene. 139,90268,90 Beri dalje
Comodo PositiveSSL Multi-Domain - Domenski certifikat Comodo PositiveSSL Multi-Domain - Domenski certifikat Comodo PositiveSSL Multi-Domain omogoča, da zavarujete eno osnovno domeno ter 2 dodatni SAN domeni. Z dodatnim nakupom SAN certifikatov pa lahko zavarujete do 100 domen. 69,90139,90 Beri dalje
Comodo PositiveSSL - Domenski certifikat Comodo PositiveSSL - Domenski certifikat Comodo PositiveSSL je eden cenovno najbolj ugodnih domenskih SSL certifikatov. Omogoča pravo 256 bit-no SSL enkripcijo, s prepoznavo identitete lastnika certifikata in 99-odstotno združljivostjo z brskalniki in spletnimi strežniki. 19,9934,90 Beri dalje
Comodo EssentialSSL Wildcard - Domenski certifikat Comodo EssentialSSL Wildcard - Domenski certifikat Comodo EssentialSSL Wildcard je primeren za manjša in srednje velika podjetja, ki potrebujejo zaščito več poddomen in jim zadostuje domenska verifikacija. 124,90246,90 Beri dalje
Comodo EssentialSSL - Domenski certifikat Comodo EssentialSSL - Domenski certifikat S Comodo EssentialSSL certifikatom boste svojim strankam pokazali, da uporabljati pravo zaščito. Eden cenovno najbolj dostopnih domenski certifikatov, z najmočnejšo zaščito. 29,9059,80 Beri dalje

Kako prepoznamo stran s in brez SSL certifikata?

Prikaz ne varne spletne strani brez SSL certifikata

Prikaz ne varne spletne strani s SSL certifikatom v Google Chrom

Prikaz varne spletne strani s SSL certifikatom v Google Chrom

Pogosta vprašanja o SSL Certifikatih

Kaj zanima večino naših strank o SSL certifikatih
Kaj je SSL certifikat?

SSL – Secure Socket Layer – Certifikat, je varnostno digitalno potrdilo, ki zagotavlja pristnost identitete spletnega mesta. Z uporabo SSL tehnologije šifrira vse podatke, ki se prenašajo med strežnikom (spletno stranjo) in obiskovalci.

Te podatke, ki se izmenjajo med strežnikom in obiskovalci napadalci ne morejo prebrati zato ker so šifrirani z 256-bitno enkripcijo in zato ostanejo skriti.

Kaj pomeni 256-bitna enkripcija

256-bitna enkripcija je tehnika šifriranja, ki za šifriranje in dešifriranje podatkov uporablja 256-bitni ključ. Ta ključ ima 2 na 256 (2256) možnih kombinacij, kar zagotavlja izjemno visoko stopnjo varnosti.

Takšna varnost je več kot dovolj. Celo najmočnejši super računalniki na svetu bi potrebovali miljon let da bi odkodirali 256-bitno enkripcijo, zato jo uporabljajo tudi finačne, vojaške in državne institucije.

Zakaj je dobro namestiti SSL certifikat?

Izboljšali boste varnost vaše spletne strani.

Spletni uporabniki so vse bolj pozorni na ikono ključavnice ter HTTPS povezave, kar se lahko pokaže v boljši prodajni uspešnosti spletnih trgovin.

Boljša pozicija v iskalnikih. Google je SSL certifikat edini pravi znak, da je spletna stran varna za obiskovalce varnma in jo zato tudi uvrsti višje pri prikazovanju zadetkov.

Na katerih spletnih straneh moram uporabljati SSL certifikat?

SSL certifikat je najbolj smiselno uporabljati na spletnih straneh kjer prihaja do prenosa občutljivih osebnih podatkov. Največkrat so to spletne trgovine.

Poleg tega je SSL certifikat smiselno namestiti tudi na spletne strani, kjer prenosa občutljivih podatkov ni. Glavni razlog je v iskalniku Google, ki takšne spletne strani nagradi z višjo pozicijo.

Je SSL certifikat obvezen za spletno trgovino?

Če želite omogočati tudi možnost plačila s plačilno kartico, potem je za vas SSL certifikat obvezen.

V vseh ostalih primerih pa je SSL certifikat zelo priporočljiv, saj boste s tem poskrbeli za večjo varnost pri prenosu občutljivih osebnih podatkov.

Kateri SSL certifikat naj izberem?

Največ uporabnikov se odloči za domenski certifikat, saj je cenovno najbolj ugoden in omogoča visok nivo varovanja.

Priporočamo, da si preberete več o posameznih vrstah certifikatov in se ob dodatnih vprašanjih obrnite na našo podporo.

Negativne posledice SSL certifikata?

Ob namesti SSL certifikata bo vaša spletna stran dostopna na varni povazavi HTTPS. Ob tem je potrebno pravilno urediti preusmeritve 301 s starih HHTP povezav na nove HTTPS.

S tem boste obdržali oz. še izboljšali vašo pozicijo v iskalniku Google.

Ali SSL certifikat vpliva na uvrščanje spletne strani v iskalniku Google?

Google je že  leta 2014 objavil, da bodo spletne strani s SSL certifikatom dobile boljše pozicije v spletnih iskalnikih. Kmalu za tem so velike korporacije začele uporabljati SSL certifikate za svoje spletne strani.

Poleg tega je spletni brskalnik Google Chrome julija 2018 začel zrdaven URL naslova spletne strani brez certifikata izpisovati dodatno opozorilo “Not Secure”. Google Chrome pa ni edini brskalnik, ki bo začel s to prakso.

Kako je viden SSL certifikat na spletni strani?

Najlažje jo prepoznate po URL naslovu, ki se začne z HTTPS, poleg nje pa je v večini spletnih brskalnikov prikazana tudi zelena ikona varnostne ključavnice.

Če na to ikono kliknete, se vam prikažejo dodatne informacije o spletni strani, vrsti certifikata in organizaciji, ki je ga je izdala.

Koliko stane namestitev SSL certifikata?

V kolikor ste naročnih našega vzdrževanja spletnih strani, je namestitev certifikata na strežnik brezplačna.

V nekaterih primerih je za popolno delovanje certifikata in spletne strani na povezavi HTTPS potrebno dodatno prilagajanje spletne strani, pri katerem vam lahko pomagamo. Strošek je odvisen od posamezne spletne strani, njenega obsega in trenutnih nastavitev.

Če želite oceno tega stroška nas kontaktirajte in preverili bomo vašo stran.

Ne odlašajte, pridobite več informacij že danes

Pii d.o.o. Kočevje

01-895-01-10
mail@pii.si

Grega Vlašič

041-390-474
grega@pii.si

Pošljite nam sporočilo in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času

Kaj vas zanima?