Razširjeni SSL certifikati

Povečajte prodajo z največjo možno zaščito in zaupanjem strank

Razširjeni certifikati

Razširjeni certifikati (extended validation) zagotavljajo najvišji standard SSL rešitev in dajejo obiskovalcem največjo stopnjo zaupanja.

Njihova glavna lasnost je zelena naslovna vrstica v spletnem brskalniku, ki je največji simbolj varovanih spletnih strani. Spletne strani, ki ga uporabljajo (Apple, PayPal, Mimovrste,…) so prepoznane kot legitimne spletne strani, katerim lahko zaupamo osebne podatke.

Dodatno boste pridobili dinamični pečat (dynamic site seal), ki, kadar na njega kliknete, prikaže preverjene podatke o podjetju, poleg klasičnih indikatorjev zaščitene strani kot sta HTTPS in ikona ključavnice 

Primerni so za vsa registrirana podjetja, predvsem spletne trgovine, ki obdelujejo veliko osebnih podatkov in spletna plačila.

Izgled zaupanja vredne spletne strani z razširjenim SSL certifikatom
Kaj zanima večino naših strank o razširjenih SSL certifikatih
Kakšna je razlika med razširjenim in poslovnim SSL certifikatom

Razširjeni SSL certifikat se najbolj razlikuje po stopnji zaupanja in strankam zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti, ker gredo podjetja, ki so ga pridobila skozi različna preverjanja in potrjevanja. 

Najbolj opazna razlika od poslovnega je zelen okvirček v naslovni vrstici brskalnika, kjer je zapisano tudi ime podjetja.

Kdo naj kupi in namesti razširjeni SSL certifikat

Namestitev razširjenega certifikata priporočamo lastnikom spletnih trgovin. Svojim strankam želite zelo jasno povedati, da bodo vse njihove transakcije in vpisani podatki zavarovani preko varne povezave in predvsem zelen okvirček v naslovni vrstici bo to jasno in hitro povedal.

Zakaj se certifikati med seboj razlikujejo po ceni

Cena je odvisna od podjetja, ki certifikat izda, višino garancije in elementov, ki jih certifikati podpirajo.

Kako poteka preverjanje podjetja za pridobitev razširjenega SSL certifikata

Preverjanje poteka v več korakih:

  1. Preverjanje obstoja podjetja – vaše podjetje mora biti uradno registrirano, preveri se fizični naslov in telefonske številke
  2. identiteta pravnega subjekta – preko uradnih evidenc izdajatelj preveri pravilnost navedenih podatkov. Podjetje mora biti vpisano v javne poslovne registre (npr. v AJPES), velikokrat je  potrebno posredovati dokumentacijo, ki še dodatno dokazuje obstoj, aktivnost in verodostojnost podjetja. Morda za registracijo potrebujete tudi uradno odvetniško oziroma notarsko noto. 
  3. lastništvo domene – preveri se ali ima organizacija lastno domeno in pravico do njene uporabe
Koliko časa traja preverjanje razširjenega SSL certifikata

Preverjanje in aktivacija lahko poteka od 7 do 40 dni.

Ali se pri razširjenem certifikatu prikaže zelene naslovna vrstica v brskalniku

Razširjeni SSL certifikati so edini, ki prikažejo zelen okvirček v naslovni vrstici spletnih brskalnikov. Tako dobro viden prikaz SSL zaščite, da obiskovalcu hitro in jasno videti, da je spletna stran zaščitena.

Glavne prednosti

zelena vrstica

Preverjanje podjetja

Dinamični pečat

256-bitna enkripcija podatkov

Brezplačna namestitev*

Več SSL certifikatih

Domenski certifikati

Osnovna zaščita po ugodnih cenah za vse spletne strani.
Več infromacij.

Poslovni SSL certifikati

Vključuje preverjanje podjetja-lastnika domene.
Več infromacij.

Izberite razširjeni SSL certifikat

Znamka Ime Opis 1 leto - 2 leti Več informacij
Comodo EV SSL - razširjeni certifikat Comodo EV SSL - razširjeni certifikat Comodo EV SSL je izjemno priljubljen razširjen certifikat, ki zagotavlja največjo stopnjo zaupanja s prikazom zelene vrstice v naslovni vrstici brskalnika. 294,90559,90 Beri dalje

Kako prepoznamo stran s in brez SSL certifikata?

Prikaz ne varne spletne strani brez SSL certifikata

Prikaz ne varne spletne strani s SSL certifikatom v Google Chrom

Prikaz varne spletne strani s SSL certifikatom v Google Chrom

Pogosta vprašanja o SSL Certifikatih

Kaj zanima večino naših strank o SSL certifikatih
Kaj je SSL certifikat?

SSL – Secure Socket Layer – Certifikat, je varnostno digitalno potrdilo, ki zagotavlja pristnost identitete spletnega mesta. Z uporabo SSL tehnologije šifrira vse podatke, ki se prenašajo med strežnikom (spletno stranjo) in obiskovalci.

Te podatke, ki se izmenjajo med strežnikom in obiskovalci napadalci ne morejo prebrati zato ker so šifrirani z 256-bitno enkripcijo in zato ostanejo skriti.

Kaj pomeni 256-bitna enkripcija

256-bitna enkripcija je tehnika šifriranja, ki za šifriranje in dešifriranje podatkov uporablja 256-bitni ključ. Ta ključ ima 2 na 256 (2256) možnih kombinacij, kar zagotavlja izjemno visoko stopnjo varnosti.

Takšna varnost je več kot dovolj. Celo najmočnejši super računalniki na svetu bi potrebovali miljon let da bi odkodirali 256-bitno enkripcijo, zato jo uporabljajo tudi finačne, vojaške in državne institucije.

Zakaj je dobro namestiti SSL certifikat?

Izboljšali boste varnost vaše spletne strani.

Spletni uporabniki so vse bolj pozorni na ikono ključavnice ter HTTPS povezave, kar se lahko pokaže v boljši prodajni uspešnosti spletnih trgovin.

Boljša pozicija v iskalnikih. Google je SSL certifikat edini pravi znak, da je spletna stran varna za obiskovalce varnma in jo zato tudi uvrsti višje pri prikazovanju zadetkov.

Na katerih spletnih straneh moram uporabljati SSL certifikat?

SSL certifikat je najbolj smiselno uporabljati na spletnih straneh kjer prihaja do prenosa občutljivih osebnih podatkov. Največkrat so to spletne trgovine.

Poleg tega je SSL certifikat smiselno namestiti tudi na spletne strani, kjer prenosa občutljivih podatkov ni. Glavni razlog je v iskalniku Google, ki takšne spletne strani nagradi z višjo pozicijo.

Je SSL certifikat obvezen za spletno trgovino?

Če želite omogočati tudi možnost plačila s plačilno kartico, potem je za vas SSL certifikat obvezen.

V vseh ostalih primerih pa je SSL certifikat zelo priporočljiv, saj boste s tem poskrbeli za večjo varnost pri prenosu občutljivih osebnih podatkov.

Kateri SSL certifikat naj izberem?

Največ uporabnikov se odloči za domenski certifikat, saj je cenovno najbolj ugoden in omogoča visok nivo varovanja.

Priporočamo, da si preberete več o posameznih vrstah certifikatov in se ob dodatnih vprašanjih obrnite na našo podporo.

Negativne posledice SSL certifikata?

Ob namesti SSL certifikata bo vaša spletna stran dostopna na varni povazavi HTTPS. Ob tem je potrebno pravilno urediti preusmeritve 301 s starih HHTP povezav na nove HTTPS.

S tem boste obdržali oz. še izboljšali vašo pozicijo v iskalniku Google.

Ali SSL certifikat vpliva na uvrščanje spletne strani v iskalniku Google?

Google je že  leta 2014 objavil, da bodo spletne strani s SSL certifikatom dobile boljše pozicije v spletnih iskalnikih. Kmalu za tem so velike korporacije začele uporabljati SSL certifikate za svoje spletne strani.

Poleg tega je spletni brskalnik Google Chrome julija 2018 začel zrdaven URL naslova spletne strani brez certifikata izpisovati dodatno opozorilo “Not Secure”. Google Chrome pa ni edini brskalnik, ki bo začel s to prakso.

Kako je viden SSL certifikat na spletni strani?

Najlažje jo prepoznate po URL naslovu, ki se začne z HTTPS, poleg nje pa je v večini spletnih brskalnikov prikazana tudi zelena ikona varnostne ključavnice.

Če na to ikono kliknete, se vam prikažejo dodatne informacije o spletni strani, vrsti certifikata in organizaciji, ki je ga je izdala.

Koliko stane namestitev SSL certifikata?

V kolikor ste naročnih našega vzdrževanja spletnih strani, je namestitev certifikata na strežnik brezplačna.

V nekaterih primerih je za popolno delovanje certifikata in spletne strani na povezavi HTTPS potrebno dodatno prilagajanje spletne strani, pri katerem vam lahko pomagamo. Strošek je odvisen od posamezne spletne strani, njenega obsega in trenutnih nastavitev.

Če želite oceno tega stroška nas kontaktirajte in preverili bomo vašo stran.

Ne odlašajte, pridobite več informacij že danes

Pii d.o.o. Kočevje

01-895-01-10
mail@pii.si

Grega Vlašič

041-390-474
grega@pii.si

Pošljite nam sporočilo in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času

Kaj vas zanima?