Poslovni SSL certifikati

Zanesliva zaščita spletnih strani s preverjanjem organizacije, ki stoji za domeno

Poslovni certifikati

Poslovni certifikati (organisation validated) so nekoliko naprednejši, ker vključujejo tudi preverjanje podjetja, ki je lastnik domene – ali podjetje dejansko obstaja. Nič se ne bojte, če je vaše podjetje registrirano, boste v nekaj dneh pridobili certifikat.

Dodatno boste pridobili dinamični pečat (dynamic site seal), ki, kadar na njega kliknete, prikaže preverjene podatke o podjetju, poleg klasičnih indikatorjev zaščitene strani kot sta HTTPS in ikona ključavnice 

Primerni so za manjša, srednja in velika podjetja, ki v svojem proračunu še ne najdejo dovolj prostora za najboljšo SSL zaščito z zeleno naslovno vrtico, ki jih omogočajo razširjeni SSL certifikati.

Kaj zanima večino naših strank o poslovnih SSL certifikatih

Kakšna je razlika med poslovnim in domenskim SSL certifikatom

Poslovni certifikat je namenjem podjetjem oz. organizacijam, ki želijo s preverjanjem identitede dokazati, da za domeno stoji resnično podjetje

Medtem, ko je pri domenskem certifikatu potrjeno zgolj lastništvo domene, ki je lahko fizična ali pravna oseba.

Zakaj potrebujem poslovni certifikat namesto domenskega

Čeprav domenski certifikat nudi enako kodiranje podatkov in je mnogo cenejši, podjetjem priporočamo namestitev poslovnega certifikata. S tem povečate kredibilnost spletne strani in stopnjo zaupanja vaših obiskovalce, kar pripelje do boljših poslovnih rezultatov.

Poslovne SSL certifikate lahko uporabljate tudi v spletnih trgovinah, kot drugih spletnih mestih pri katerih prenašate občutljive osebne podatke.

Kako poteka pridobivanje poslovnega SSL certifikata

Pri pridobivanju poslovnega SSL certifikata mora podjetje priložiti potrebno dokumentacijo iz katere je razviden njegov obstoj. 

Podjetja se preverja z zapisi v različne baze (AJPES), ena izmed najboljših in najhitrejših rešitev je, če imate mednarodno DUNS številko, s katero precej pohitrite preverjanje.

V certifikatu so zapisani vsi podatki o podjetju, ki jih obiskovalci lahko preverijo in s tem zvišujete stopnjo zaupanja.

Ali se pri poslovnem certifikatu prikaže zelene naslovna vrstica v brskalniku

Ne. Zelena vrstica se prikaže zgolj pri razširjenih SSL certifikatih.

Je domenski certifikat dovolj za spletno trgovino ali naj se odločim za poslovnega?

Boljša rešitev je zagotovo poslovni certifikat, saj gre pri tem podjetje skozi dodatna preverjanja in se ob izdaji certifikata te podatki tudi zapišejo v certifikat. Vaši obiskovalci lahko te podatke pregledajo in se tako prepričajo, da so njihovi osebni podatki (geslo, bančni podatki) na varnem pri resničnem podjetju.

Koliko časa traja preverjanje poslovnega SSL certifikata

Preverjanje in aktivacija lahko poteka od 2 do 27 dni.

Glavne prednosti

Preverjanje podjetja

Dinamični pečat

256-bitna enkripcija podatkov

Brezplačna namestitev*

Več SSL certifikatih

Domenski certifikati

Osnovna zaščita po ugodnih cenah za vse spletne strani.
Več infromacij.

Razširjeni SSL certifikati

Vključuje zelen okvirček v naslovni vrstici
Več infromacij.

Kako prepoznamo stran s in brez SSL certifikata?

Prikaz ne varne spletne strani brez SSL certifikata

Prikaz ne varne spletne strani s SSL certifikatom v Google Chrom

Prikaz varne spletne strani s SSL certifikatom v Google Chrom

Pogosta vprašanja o SSL Certifikatih

Kaj zanima večino naših strank o SSL certifikatih

Kaj je SSL certifikat?

SSL – Secure Socket Layer – Certifikat, je varnostno digitalno potrdilo, ki zagotavlja pristnost identitete spletnega mesta. Z uporabo SSL tehnologije šifrira vse podatke, ki se prenašajo med strežnikom (spletno stranjo) in obiskovalci.

Te podatke, ki se izmenjajo med strežnikom in obiskovalci napadalci ne morejo prebrati zato ker so šifrirani z 256-bitno enkripcijo in zato ostanejo skriti.

Kaj pomeni 256-bitna enkripcija

256-bitna enkripcija je tehnika šifriranja, ki za šifriranje in dešifriranje podatkov uporablja 256-bitni ključ. Ta ključ ima 2 na 256 (2256) možnih kombinacij, kar zagotavlja izjemno visoko stopnjo varnosti.

Takšna varnost je več kot dovolj. Celo najmočnejši super računalniki na svetu bi potrebovali miljon let da bi odkodirali 256-bitno enkripcijo, zato jo uporabljajo tudi finačne, vojaške in državne institucije.

Zakaj je dobro namestiti SSL certifikat?

Izboljšali boste varnost vaše spletne strani.

Spletni uporabniki so vse bolj pozorni na ikono ključavnice ter HTTPS povezave, kar se lahko pokaže v boljši prodajni uspešnosti spletnih trgovin.

Boljša pozicija v iskalnikih. Google je SSL certifikat edini pravi znak, da je spletna stran varna za obiskovalce varnma in jo zato tudi uvrsti višje pri prikazovanju zadetkov.

Na katerih spletnih straneh moram uporabljati SSL certifikat?

SSL certifikat je najbolj smiselno uporabljati na spletnih straneh kjer prihaja do prenosa občutljivih osebnih podatkov. Največkrat so to spletne trgovine.

Poleg tega je SSL certifikat smiselno namestiti tudi na spletne strani, kjer prenosa občutljivih podatkov ni. Glavni razlog je v iskalniku Google, ki takšne spletne strani nagradi z višjo pozicijo.

Je SSL certifikat obvezen za spletno trgovino?

Če želite omogočati tudi možnost plačila s plačilno kartico, potem je za vas SSL certifikat obvezen.

V vseh ostalih primerih pa je SSL certifikat zelo priporočljiv, saj boste s tem poskrbeli za večjo varnost pri prenosu občutljivih osebnih podatkov.

Kateri SSL certifikat naj izberem?

Največ uporabnikov se odloči za domenski certifikat, saj je cenovno najbolj ugoden in omogoča visok nivo varovanja.

Priporočamo, da si preberete več o posameznih vrstah certifikatov in se ob dodatnih vprašanjih obrnite na našo podporo.

Negativne posledice SSL certifikata?

Ob namesti SSL certifikata bo vaša spletna stran dostopna na varni povazavi HTTPS. Ob tem je potrebno pravilno urediti preusmeritve 301 s starih HHTP povezav na nove HTTPS.

S tem boste obdržali oz. še izboljšali vašo pozicijo v iskalniku Google.

Ali SSL certifikat vpliva na uvrščanje spletne strani v iskalniku Google?

Google je že  leta 2014 objavil, da bodo spletne strani s SSL certifikatom dobile boljše pozicije v spletnih iskalnikih. Kmalu za tem so velike korporacije začele uporabljati SSL certifikate za svoje spletne strani.

Poleg tega je spletni brskalnik Google Chrome julija 2018 začel zrdaven URL naslova spletne strani brez certifikata izpisovati dodatno opozorilo “Not Secure”. Google Chrome pa ni edini brskalnik, ki bo začel s to prakso.

Kako je viden SSL certifikat na spletni strani?

Najlažje jo prepoznate po URL naslovu, ki se začne z HTTPS, poleg nje pa je v večini spletnih brskalnikov prikazana tudi zelena ikona varnostne ključavnice.

Če na to ikono kliknete, se vam prikažejo dodatne informacije o spletni strani, vrsti certifikata in organizaciji, ki je ga je izdala.

Koliko stane namestitev SSL certifikata?

V kolikor ste naročnih našega vzdrževanja spletnih strani, je namestitev certifikata na strežnik brezplačna.

V nekaterih primerih je za popolno delovanje certifikata in spletne strani na povezavi HTTPS potrebno dodatno prilagajanje spletne strani, pri katerem vam lahko pomagamo. Strošek je odvisen od posamezne spletne strani, njenega obsega in trenutnih nastavitev.

Če želite oceno tega stroška nas kontaktirajte in preverili bomo vašo stran.

Želite ponudbo za izdelavo spletnega mesta?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo. Bolj podrobno kot boste izpolnili obrazec več informacij bomo imeli takoj za vas in lažje vam bomo pripravili natančno ponudbo.

  S katerimi storitvami vam lahko pomagamo?

  Spletna stranSpletna trgovinaSEO optimizacija za brskalnikePrenova spletne straniNadgradnja spletne straniVzdrževanje in pomoč pri upravljanjuMarketing in oglaševanjeDrugo

  Koliko ste pripravljeni vložiti v vaš projekt?

  med 200 in 500€med 500 in 750€med 750 in 1.000€med 1.000 in 1.500€med 1.500 in 3.000€več kot 3.000€Ni pomembnoNisem še določil

  Kdaj želite začeti s projektom?

  Takoj želim začetiV roku enega mesecaV roku 2 mesecevNimam določenega datuma

  Kdaj si želite končati?

  Najhitreje možnoV roku 1 do 2 mesecevNimam določenega datuma

  Dodatne funkcije spletne strani

  Napredna SEO optimizacijaPriprava za večjezičnostFB Messenger live chatNapredna Google analitikaKoledar dogodkovPovečana varnostna zaščita

  Avtomatizacija trgovine

  Avtomatizacija z dostavno služboPovezava z računovodskim programomAvtomatična sinhronizacija zalog/cenAvtomatizacija s Ceneje.siAvtomatizacija Etsy

  Najpogostejši dodatki trgovin

  Kartična plačilaUPN QR nalog ob naročiluAvtomatično tiskanje naročilTiskanje naslovov na nalepkeNapredni avtomatizirani kuponi''Cashback'' oz. zbiranje točkSprejemanje naročnin na izdelke

  Opišite vaš projekt in cilje, ki jih želite doseči

  Vaši podatki